Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Παρεμβάσεις βουλευτών για θέματα των Τριτέκνων

 Όπως μας ενημέρωσε η ΟΠΟΤΤΕ, η Ανεξάρτητη Βουλευτής Α' Αθηνών, Αγγελική Αδαμοπούλου  και ο  Γιώργος  Λογιάδης Βουλευτής  Ν. Ηρακλείου του ΜέΡΑ25

 κατέθεσαν   κοινοβουλευτική Αναφορά με την οποία διαβίβασαν στα Υπουργεία: Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού,  την Επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

 

Ακολουθούν οι δύο αναφορές:

 

 

Ηράκλειο, 25-7-2022

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής διακυβέρνησης, Τουρισμού, Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη

 

 

Θέμα: Με 150 ευρώ μια οικογένεια μπορεί να πάει διακοπές στο… μπαλκόνι της!

 

Σε επιστολή της η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), διαμαρτύρεται για την εγκληματική απαξίωση που έχουν τύχει οι οικογένειες στον κοινωνικό τουρισμό.

Στο πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τα προστατευόμενα μέλη - τα παιδιά μας δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

Έχει επισημανθεί ότι χιλιάδες οικογένειες - και από τις τρίτεκνες - έχουνε μείνει εκτός Κοινωνικού τουρισμού.

Ζητήθηκε εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων για τις τρίτεκνες οικογένειες που να καλύπτουν το δικαίωμα και την ανάγκη τους για διακοπές (μεταφορές, εστίαση, διαμονή).

Στη χώρα που επιβάλλεται η λήψη θετικών μέτρων για το δημογραφικό είναι ανεπίτρεπτο να τιμωρούνται επειδή ... έχουνε παιδιά.

Η απάντηση οφείλει να είναι με δράσεις και όχι... με αριθμούς.

 

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

 

Θα δείξετε την κοινωνική ευαισθησία που χρειάζεται, έστω και την ύστατη στιγμή, και θα αναπροσαρμόσετε τα ποσό, λαμβάνοντας υπόψη τα προστατευόμενα μέλη;

Ο ερωτών βουλευτής Γεώργιος Λογιάδης

 

 

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ


 

21 Ιουλίου 2022


 

Προς τoν Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Θέμα: «Αίτημα συμπερίληψης στοχευμένων δράσεων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για τις Τρίτεκνες Οικογένειες.»

Κύριε Υπουργέ,

Ο πληθωρισμός και οι συνθήκες που δημιουργούνται λόγω του διαρκώς αυξανόμενου κόστους ζωής έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να μην δύνανται να απολαύσουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές προκειμένου να ξεκουραστούν. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού αφορά σε επιδότηση για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελούμενων μελών σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Φέτος το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα διαρκέσει από την Αυγούστου 2022 έως την 31η Ιουλίου 2023 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο στο προαναφερόμενο πρόγραμμα δεν υπάρχει πρόβλεψη στοχευμένων δράσεων και ελαφρύνσεων για τις τρίτεκνες οικογένειες προκειμένου να τους παρέχονται δυνατότητες διακοπών σύμφωνα με τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες διαβίωσης που έχουν.

Πρόσφατα, έλαβα επιστολή από την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος στην οποία επισημαίνεται η έλλειψη πρόβλεψης ειδικής ενίσχυσης των τρίτεκνων οικογενειών κατά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Κατωτέρω, παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή προκειμένου να γνωστοποιηθεί ευρύτερα η σπουδαιότητα του θέματος.

“Επανερχόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική απαξίωση των οικογενειών στον κοινωνικό τουρισμό. Στο πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Τα προστατευόμενα μέλη - τα παιδιά μας δεν λαμβάνονται υπόψη. Σας έχουμε επισημάνει - αν και το γνωρίζετε αφού εσείς το σχεδιάσατε - πως χιλιάδες οικογένειες - και από τις τρίτεκνες - έχουμε μείνει εκτός Κοινωνικούς τουρισμού.

Ζητήσαμε εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων για τις τρίτεκνες οικογένειες που να καλύπτουν το δικαίωμα και την ανάγκη μας για διακοπές (μεταφορές, εστίαση, διαμονή). Καλούμε τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση έστω και «στο και πέντε» να δείξουν την κοινωνική ευαισθησία που χρειάζεται. Στη χώρα μας που επιβάλλεται η λήψη θετικών μέτρων για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΌ είναι ανεπίτρεπτο να μας τιμωρήσετε


γιατί... έχουμε παιδιά. Ελπίζουμε η απάντηση να είναι με δράσεις και όχι... με αριθμούς. Γιατί εμείς μιλάμε για παιδιά και οικογένειες!”

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες με σκοπό την εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης στα αυξημένα κόστη μεταφορών, εστίασης και διαμονής των τρίτεκνων οικογενειών, ώστε να ικανοποιούνται τα δικαιώματα και οι ανάγκες τους για διακοπές;

Η ερωτώσα Βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου

Ανεξάρτητη Βουλευτής Α΄ Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου