Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

pass για το Δημογραφικό!


Αν είσαι κυβέρνηση και κάνεις μια ανάγνωση της τελευταίας απογραφής σίγουρα, ότι και να λες πως έχεις κάνει, ένα είναι σίγουρο... δεν θα μπορείς να πανηγυρίζεις!
-Αν είσαι αντιπολίτευση που έχεις βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις και κοιταχτείς στον καθρέφτη της ιστορίας, σίγουρα θα δεις και τις δικές σου ευθύνες.
-Ίσως και για εμάς τους πολλούς, πολίτες και κοινωνικές ομάδες που «φωνάζουμε» για το Δημογραφικό, είναι η ώρα να αναλογιστούμε τι έχουμε κάνει και να ανασκουμπωθούμε.
-Να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις μας για την υποχρέωση από την πολιτεία - όποια και αν είναι η κυβέρνηση - να στηρίξει τους νέους και να μην τους στέλνει μετανάστες, γιατί χωρίς δουλειά, δεν μπορείς να ζήσεις, να ονειρευτείς, να κάνεις οικογένεια.
-Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση κοινωνικές υποδομές και να μην πανηγυρίζει όταν χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, χιλιάδες νέοι απελπισμένα ψάχνουν σπίτι για να σπουδάσουν γιατί...30 χρόνια τώρα δεν φτιάχτηκαν εστίες.
Όταν τα στοιχεία της απογραφής επιβεβαιώνουν αυτά που ζούσαμε δηλαδή 12 στις 13 περιφέρειας έχουν μείωση πληθυσμού, χωριά και μικρές πόλεις έχουν δραματική μείωση πληθυσμού και μεγάλο τμήμα της βόρειας Ελλάδας έχει δυστυχώς «κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο» στη μείωση πληθυσμού.
Όταν ο αριθμός των μαθητών στην Α΄ δημοτικού μειώνεται κατά 17% τότε καταλαβαίνεις πως τα πράγματα είναι ζόρικα.
Δεν είναι βέβαια «κεραυνός εν αιθρία», είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια.
Ώρα αποφάσεων λοιπόν!

Για να αντιστραφεί η κατάσταση θέλει αποφασιστικούς αγώνες .
Θέλει γενναίες πολιτικές αποφάσεις που μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία κυβέρνηση.
Και βέβαια δεν μπορεί να λυθεί το δημογραφικό με τα διάφορα... pass .
-Για τους νέους
Άμεσες πρωτοβουλίες για εξασφάλιση δουλειάς και δημόσιος φορέας για την απόκτηση στέγης (αξιοποιώντας τη θετική και αρνητική εμπειρία από τον ΟΕΚ). Όχι βέβαια με τα μοντέλα επιδότησης των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που... καρπώνονται τα κέρδη και όλοι εμείς μοιραζόμαστε τις ζημιές .
- Για την οικογένεια
Κοινωνικές υποδομές από τον παιδικό σταθμό ως το πανεπιστήμιο που να δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής ασφαλείας για να φτιαχτεί η οικογένεια.
Φορολογική αντιμετώπιση με θετικό τρόπο της οικογένειας.
Και βέβαια παρεμβάσεις για τη μείωση των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα ενοίκια.
Όχι pass που καλύπτουν ένα μέρος από τις υπέρογκες αυξήσεις, ούτε επιδότηση ρεύματος... για να αυξάνονται τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας. Μείωση των τιμών!
Γιατί για να ζήσουμε... δεν αργεί ίσως η μέρα που θα κάνουμε σαν οικογένειες αναγκαστική στάση πληρωμών στους λογαριασμούς.
Σίγουρα πάντως θα αντιδράσουμε.
Διαλέξαμε λοιπόν τη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Να υπερασπιστούμε τα παιδιά, τη δυνατότητα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, να κάνουν 3 ή περισσότερα παιδιά ώστε να μην πεθάνουμε σαν χώρα.
Να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, γιατί είναι ένα από τα «κλειδιά» για να αντιμετωπιστεί το Δημογραφικό.
Οι κυβερνητικές επιλογές και πρωτοβουλίες κρίνονται και είναι πίσω από τις ανάγκες.
Λεφτά υπάρχουν, εκεί που μπαίνουν οι προτεραιότητες.
Οι εκλογές πλησιάζουν...
Και πριν απ' αυτές και τη μέρα των εκλογών και μετά από τις εκλογές εμείς - οι πολλοί τρίτεκνοι - θα είμαστε εδώ να απαιτούμε ότι χρειάζεται για να μην πεθάνει ο τόπος μας.
Όσα κι αν καταφέρουμε, ένα είναι σίγουρο, πως στο μέτωπο και τα μάτια μας, θα βλέπουν τα παιδιά μας πως δεν τα παρατήσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου