Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων Τρίτεκνων Οικογενειών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κα. Φανή Μπαχαρίδου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Την Κυριακή 31/3/2024, στις 11.00, στην Κομοτηνή, στο κτίριο της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Θεματικής Ατιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της ΠΑΜΘ κας Μπαχαρίδου Φανής και του Εκτελεστικού Γραμματέα κου. Χαλβατζή Παναγιώτη,  μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Οικογενειών (ΟΠΟΤΤΕ) και εκπρόσωπων συλλόγων Τρίτεκνων Οικογενειών της ΠΑΘΜ. Συγκεκριμένα, την ΟΠΟΤΤΕ και τους συλλόγους εκπροσώπησαν:

η κα. Κεφαλά Παναγιώτα, ως εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Οικογενειών (ΟΠΟΤΤΕ), και πρόεδρος του συλλόγου Δράμας μαζί με την αντιπρόεδρο κα. Παστιάδου Ευγνωσία

Η κα. Τεκίδου Αθηνά, γραμματέας του συλ. Καβάλας

Ο κος Γανίδης Αθανάσιος, πρόεδρος του συλ. Ξάνθης μαζί με τον αντιπρόεδρο κο. Γιανκανίδης Σωκράτης

Η κα. Κακούλογλου Μαρία, πρόεδρος του συλ. Ροδόπης με σύσσωμο το Δ.Σ.

Ο κος. Μιχαλίτσης Κωνσταντίνος, πρόεδρος του συλ. Έβρου.

Θέμα της συνάντησης ήταν «Προτάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας»

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, στο πλαίσιο προσπαθειών επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος, καθώς η πληθυσμιακή υποχώρηση και γήρανση στην περιοχή της ΠΑΜΘ είναι σε έξαρση.

Η κα Αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζοντας τη σπουδαία και παράλληλα την καθοριστική συμβολή των τρίτεκνων οικογενειών στην επίλυση του δημογραφικού, ζήτησε να τις καταθέσουμε προτάσεις αναφορικά με την επίλυση του δημογραφικού, για την περαιτέρω χάραξη εθνικών στρατηγικών.

Εκ μέρους της εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Οικογενειών (ΟΠΟΤΤΕ),και των εκπροσώπων των περιφερειακών  συλλόγων και παραδόθηκε η «Χάρτα Άμεσων Παρεμβάσεων για τη στήριξη της Οικογένειας» και παράλληλα επισημάνθηκε ότι  το «Κλειδί» της επίλυσης του εθνικού δημογραφικού ζητήματος αποτελεί η γέννηση του τρίτου τέκνου. Ακολούθως, τονίστηκε ότι η συνεισφορά των τρίτεκνων οικογενειών στην ελληνική κοινωνία είναι καίριας σημασίας.

Στο τέλος της συνάντησης η Θεματική Αντιπεριφεριάρχης, δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Περιφέρειας και των συλλόγων Τρίτεκνων Οικογενειών  ανά εξάμηνο, διευρύνοντας το πλαίσιο συνεργασίας και σε άλλους τομείς. Επιπλέον, μάς μετέφερε την επιθυμία και πρόθεση του Περιφερειάρχη ΠΑΜΘ κου Χ. Τοψίδη για άμεση συνάντηση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου