Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΤΕ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 20 / 2019 -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Την Δευτέρα 4/11/2019  αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ επισκέφθηκε,  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και συζήτησαν  θέματα   που αφορούν τους τρίτεκνους, αρμοδιότητας του υπουργείου της, μεταξύ των οποίων το θέμα των μεταγραφών, για τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών,αναπληρωτές τρίτεκνοι στη γενική και ειδική κατηγορία, αποσπάσεις μεταθέσεις, σίτιση στέγαση και άλλα.

        Στη συνάντηση εκτός από την υπουργό κ. Κεραμέως παραβρέθηκε η Διευθύντρια της υπουργού καθώς και η νομική σύμβουλός της.   

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.


Την Δευτέρα 4/11/2019  αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ επισκέφθηκε,  τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και συζήτησαν  θέματα   που αφορούν τους τρίτεκνους, αρμοδιότητας του υπουργείου του, μεταξύ των οποίων  την κατάργηση του φόρου πολυτελείας των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των Τρίτεκνων  οικογενειών καθώς και  την μείωση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.                         

Στη συνάντηση εκτός από τον υπουργό κ. Καραμανλή παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Νικόλαος Σταθόπουλος.  

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 21 / 2019-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κα. Δόμνα Μιχαηλίδου , την οποία συνόδευαν ο Διευθυντής του γραφείου της και ο Νομικός σύμβουλος του Υπουργείου.
Βασικά θέματα που παρουσιάσαμε στην Υπουργό είναι :
Η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους άλλους πολύτεκνους καθώς και Θεσμικά, φορολογικά  και οικονομικά κίνητρα για να γίνουν περισσότερες οι  οικογένειες με τρία παιδιά στη χώρα  μας.
Επίσης συζητήσαμε με τεκμηριωμένες προτάσεις για 
Την  επαναφορά του τριτεκνικού - πολυτεκνικού επιδόματος ,την απορρόφηση όλων των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν δικαίωμα σήμερα ούτε καν αίτησης  μέσω  ΕΣΠΑ. Τη θεσμοθέτηση εκπτωτικού εισιτηρίου για τους τρίτεκνους στα Μ.Μ.Μ. Την επαναφορά της διάθεσης των τροφίμων από τους συλλόγους τριτέκνων και άλλα ζητήματα που απασχολούν την τρίτεκνη οικογένεια.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα κατανόησης για την ανάγκη θεσμικών και οικονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας.
Περιμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα τις απαντήσεις και τις  πρωτοβουλίες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου