Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ Πολιτών Ξάνθης Για τα Αδέσποτα Σκυλιά

Μεγάλη Συμμετοχή στην ημερίδα - Λαϊκή Συνέλευση για τα αδέσποτα και
ομόφωνο μαχητικό ψήφισμα – μήνυμα προς την Κυβέρνηση
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση της «Ομάδας Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και του Πολιτιστικού – Φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 .
Στην εισήγησή του ο κ.Κομνηνός Γιώργος, υπεύθυνος της συγκεκριμένης ημερίδας- Λαϊκής Συνέλευσης, αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων διαχρονικά. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία από τη συμβίωση ανθρώπων, παιδιών και αδέσποτων σκυλιών μέσα στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης.
Τόνισε ότι από την συμβίωση αυτή ούτε τα ζώα αλλά ούτε και οι πολίτες είναι ευτυχείς. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν από τις επιθέσεις, τα δαγκώματα, τις ζωοανθρωπονόσους και φυσικά αισθάνονται μόνιμη ανασφάλεια. Τα ζώα μένουν πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, με κίνδυνο να τα πατήσουν αυτοκίνητα ή να δεχθούν φόλες από αγανακτισμένους πολίτες.
Επίσης αναφέρθηκε στις ύποπτες «φιλοζωικές» που θεωρούν ότι η φυσική θέση των σκυλιών είναι μέσα στις πόλεις. Γιατί δεν νοείται φιλόζωος που να θέλει τα σκυλιά στους δρόμους.
Τέλος μίλησε για τον διαχρονικό αγώνα του ίδιου και των δύο οργανώσεων, ώστε να αλλάξει ο Νόμος 4039/2012 και όλα τα αδέσποτα να πάνε σε μεγάλα ελεύθερα καταφύγια χωρίς κλουβιά.
Θέλουμε είπε 1) Πολίτες ασφαλείς και ευτυχείς σε πόλεις χωρίς αδέσποτα και 2) Όλα τα αδέσποτα ασφαλή και ευτυχισμένα σε μεγάλα καταφύγια. Τόσο Απλά!
Όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν τις ξεκάθαρες θέσεις που θα δώσουν, όπως είπε ο ίδιος, την οριστική λύση στο τεράστιο κοινωνικό θέμα των αδέσποτων.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης ο κύριος Νικηφορίδης Δημήτριος, που αναφέρθηκε και ανέλυσε τους κινδύνους από τις επιθέσεις των σκυλιών, τις ζωοανθρωπονόσους και έδωσε κάποια στατιστικά στοιχεία για αντίστοιχα περιστατικά. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο στο νοσοκομείο της Ξάνθης φθάνουν πάνω από 230 περιπτώσεις με δαγκώματα από σκυλιά. Και είναι, είπε, μόνο αυτά που αναφέρονται και φτάνουν στο νοσοκομείο. Εκτιμώντας ότι άλλα τόσα και παραπάνω δεν φτάνουν στο νοσοκομείο και δεν έχουν καταγραφεί.
Η κα. Τζεμπραηλίδου Λουλουδιά, πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», αναφέρθηκε στην αντικοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους μέσα στις πόλεις, τους κινδύνους που έχουν τα σκυλιά μέσα στο παρά φύσην περιβάλλον των πόλεων και ζήτησε να πάνε τα αδέσποτα σε ελεύθερα καταφύγια. Τόνισε επίσης την ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων, (τσιπάκια, στειρώσεις, κλπ) ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα.
Τέλος η δικηγόρος κα. Μαϊδάνογλου Μαριάννα έδωσε κάποιες νομικές εξηγήσεις σε σχέση με τον Ν 4039/12 και ζήτησε την αλλαγή του.
Μετά από συζήτηση μιας ώρας, με όλους τους συμμετέχοντες ο κ. Κομνηνός ζήτησε να ψηφισθεί ένα ψήφισμα το οποίο διατρανώνει την θέληση όλων να αλλάξει το Νομοθετικό πλαίσιο, να πάνε όλα τα αδέσποτα στα καταφύγια ώστε να είναι ασφαλή αλλά και οι πολίτες να είναι ασφαλείς και ευτυχείς μέσα στις πόλεις.
Της άποψης αυτής, ανέφερε, πως είναι και όλοι οι τοπικοί μας άρχοντες με τους οποίους μίλησε για το θέμα.
Έτσι το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα και θα αποσταλεί στην κυβέρνηση για να δώσει το μήνυμα πως το 99,9% του ελληνικού λαού θέλει πόλεις χωρίς αδέσποτα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Πολιτών Ξάνθης
Για τα Αδέσποτα Σκυλιά
Σήμερα την 22α Ιανουαρίου του 2020, εμείς οι πολίτες της Ξάνθης (πέραν κάθε κομματικής, παραταξιακής κλπ. λογικής), καλεσμένοι από την «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και τον Πολιτιστικό - Φιλοζωικό Σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», συνήλθαμε σε ελεύθερη Λαϊκή Συνέλευση- Ημερίδα, για να συζητήσουμε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αποφασίσαμε ομόφωνα να αποστείλουμε το πιο κάτω ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο.
1) Θεωρούμε ότι τα αδέσποτα (σκυλιά, γάτες, κλπ) μέσα στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, αποτελούν προσβολή του πολιτισμού της ελληνικής κοινωνίας.
2) Αδέσποτα ζώα στις πόλεις, σημαίνει: Κίνδυνος για τους ανθρώπους, από επιθέσεις, δαγκώματα, περιττώματα στους δρόμους και τις πλατείες. Κινδύνους από ζωοανθρωπονόσους (εχινόκοκκος, λύσσα, κλπ) και κίνδυνος για τη ζωή από αγέλες αδέσποτων σκύλων. Κίνδυνοι που οδηγούν σε αντιζωοφιλικά αισθήματα το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας.
3) Αδέσποτα ζώα στις πόλεις σημαίνει: Ζώα εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους, πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, στο κρύο και τη ζέστη, που κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα, από τους πολίτες, τις φόλες, κλπ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ
Για να έχουμε πολίτες ευτυχείς, χωρίς αδέσποτα μέσα στις πόλεις, και αδέσποτα ζώα ευτυχή και ασφαλή σε μεγάλα, ελεύθερα χωρίς κλουβιά δημοτικά καταφύγια - κυνοκομεία.
Ζητούμε από την πολιτεία και όποιον υπεύθυνο, Δήμους, Περιφέρειες, Κυβέρνηση κλπ. να νομοθετήσουν και να ενεργήσουν για :
α) Την δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δημοτικών καταφυγίων –κυνοκομείων.
β) Την μεταφορά όλων των ήδη υπαρχόντων αδέσποτων στα καταφύγια.
γ) Την εξασφάλιση πόρων για την ίδρυση και λειτουργία των καταφυγίων – κυνοκομείων.
δ) Την υποχρεωτική στείρωση και τσιπάρισμα των δεσποζόμενων σκυλιών και καταγραφή αυτών.
ε) Ζητούμε την απαλλαγή όλων των αντιδημάρχων από τις κατάφορα άδικες μηνύσεις για τις επιθέσεις αδέσποτων.
στ) Τη δυνατότητα συνεργασίας των ζωόφιλων και των οργανώσεων τους με τους Δήμους, για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ζ) Τη δυνατότητα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς από τα καταφύγια και αντίστροφα, την δυνατότητα άφεσης ζώων στα καταφύγια, από ιδιοκτήτες που δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν-συντηρήσουν τα ζώα τους.
Διεκδικούμε αγωνιστικά το δικαίωμα όλων των πολιτών για μια ασφαλή διαβίωση μέσα στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας και αντίστοιχα ασφαλή διαβίωση των αδέσποτων στα καταφύγια.
Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο, μέχρι να γίνουν πράξη τα αυτονόητα.
Για την συνέλευση των πολιτών της Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Κομνηνός Γιώργος
Οικονομολόγος
6946503194








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου