Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ


Με ψήφισμά τους που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας και την πολιτική ηγεσία, οι παραγωγικοί φορείς της Ξάνθης ζητούν τη μοριοδότηση των μαθητών από την Ξάνθη στις πανελλαδικές εξετάσεις που είναι σε εξέλιξη, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη νέα έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων χαιρετίζει την ενέργεια αυτή και συντάσσεται με τους υπόλοιπους φορείς του τόπου ζητώντας από όλους τους αρμόδιους να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές από την Ξάνθη την φετινή χρονιά.   
Αναλυτικά το ψήφισμα, που ζητούν να υιοθετηθεί από Περιφέρεια και Δήμους 
Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης από την αρχή της πανδημίας, υποφέρει με υψηλό αριθμό κρουσμάτων από την νόσο του Κοροναϊού. Οι διαρκείς αλλαγές στην καθημερινότητα των Ξανθιωτών μαθητών, με τη συνεχιζόμενη πίεση, λαμβάνοντας διαρκώς επιπλέον μέτρα αποκλειστικά πλέον στην περιοχή τους, ήδη έχει επιδράσει αρνητικά και συνεχίζει με αυξανόμενο ρυθμό σε όλους τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που φέτος βρίσκονται στην τελική ευθεία των εξετάσεων που θα κρίνει το μέλλον τους.
Στην δε περιοχή της Ξάνθης, που δεν υπάρχει η οριζόντια αποκλιμάκωση του φαινομένου, αλλά αντιθέτως κλιμακώνεται διαρκώς δημιουργούνται αισθήματα αβεβαιότητας στο γενικό πληθυσμό της, και πολύ περισσότερο στους μαθητές και στις οικογένειες τους, που ως μόνη πλέον περιοχή με αυξημένα μέτρα, έχουν να αντιμετωπίσουν το άγχος των εξετάσεων, αλλά κι αυτό της επιβίωσης των οικογενειών τους παντοιοτρόπως. Η ψυχοφθόρα αυτή κατάσταση αδικεί τους μαθητές της περιοχής της Ξάνθης, καθώς υπό καθεστώς καραντίνας, οφείλουν να αποδώσουν με τον ίδιο τρόπο, όπως όλοι οι υπόλοιποι μαθητές.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση να δείξει για ακόμη μια φορά την έμπρακτη αναγνώριση  και το κοινωνικό πρόσωπο της απέναντι στους πολίτες της Ξάνθης και να μοριοδοτηθούν με επιπλέον ποσοστό στα μόρια εισαγωγής τους οι μαθητές που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Είναι επιτακτική η ανάγκη και ζητούμε να επιδείξετε την ευαισθησία σας, εφαρμόζοντας και πάλι γενναίες αποφάσεις προς όφελος αποκλειστικά και μόνον του μέλλοντος των παιδιών της Ξάνθης, όπως έχει επαναληφθεί στο παρελθόν σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ Φ.253.2/146490/Α’ 5/20.9.2019 (ΦΕΚ Β´ 3557/19) Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου