Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Την Κυριακή 5/12 αντιπροσωπία του Σοροπτιμιστικού Όμιλου Ξάνθης προσέφερε στον σύλλογό μας είδη ρουχισμού για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη που μας παρέχουν στο δύσκολο έργο μας. Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου για την συνάντηση που είχαμε.
 
Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης ενόψει της Ημέρας του Σοροπτιμισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10-12-2021) προσέφερε στον Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης προϊόντα ένδυσης για δεύτερη χρήση. Η δράση μας αυτή πέρα από τον χαρακτήρα της ενδυνάμωσης προς τις πολύτεκνες οικογένειες στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για δικαίωμα στην πρόνοια, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υγεία προσφέροντας τους καθαρό και αξιοπρεπή ιματισμό, είχε και έναν χαρακτήρα περιβαλλοντικής προστασίας που θα σας εκπλήξει.
Προσφέροντας τα συγκεκριμένα προϊόντα ένδυσης για δεύτερη χρήση εξοικονομήσαμε:
1.700 Κιλά ισοδυνάμου Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 (που ισοδυναμεί με ταξίδι 5.340 χιλιομέτρων με ΙΧ - δηλαδή περίπου 4 φορές Ξάνθη -Αθήνα με επιστροφή!!!) ,που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
3.285 Κυβικά μέτρα εικονικού νερού (m2) (που ισοδυναμεί με την ημερήσια κατανάλωση σε νερό 2.190 ανθρώπων !!!)
2.220 KWh ενέργειας (που ισοδυναμεί σε 7 μήνες κατανάλωσης ενέργειας ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού)
Μειώνοντας έτσι το Ανθρακικό, Υδατικό και Ενεργειακό αποτύπωμα μας, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
Αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να επεκτείνουμε ανάλογες δράσεις.
ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ - ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
 





 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου