Τρίτη 26 Απριλίου 2022

MΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2022 ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ


Τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022,τελέστηκε μετά από δύο χρόνια, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η Ιερά Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου Θρήνου, για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο.
Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πιστοί κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν την Ιερά Ακολουθία όπου ιερούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σπάρταλης. Ενώ τέσσερις μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης με τον καθηγητή τους κ. Αργύριο Διαμαντή, παρευρέθηκαν ως παραστάτες του Επιταφίου και βοήθησαν στην Περιφορά.
Παρόντες στο εκκλησίασμα ήταν Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής, ο Διοικητής και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του Κέντρου Υγείας Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 50-60 πιστοί χριστιανοί κάθε ηλικίας που προσήλθαν από την Ξάνθη, με ένα μισθωμένο λεωφορείο και αρκετά ΙΧ οχήματα , για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.
Ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και φωταγωγημένος, η Ιερά Ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου ακολουθώντας πορεία: Αστυνομικό Τμήμα -ΤΕ Εχίνου, Κέντρο Υγείας Εχίνου και επιστροφή στον Ιερό Ναό, μέσα σε κλίμα γενικής κατάνυξης
Χαρακτηριστικό δείγμα της αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή είναι το γεγονός ότι κατά την περιφορά του Επιταφίου πολλοί μουσουλμάνοι συμπολίτες μας παρακολουθούσαν από απόσταση και μας ευχήθηκαν ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Αντευχηθήκαμε ΚΑΛΟ ΜΠΑΪΡΑΜ που θα γιορτάσουν και αυτοί στις 2 Μαΐου.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, ιδιαίτερα σε όσους/ες προσήλθαν, στο Δ’ Σ. Στρατού για την προετοιμασία του Ιερού Ναού και τη διάθεση προσωπικού, στην ΑΔ Ξάνθης, που επιμελήθηκε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς και την ΕΑΑΣ για την οικονομική κάλυψη των εξόδων στολισμού του Επιταφίου και μίσθωσης του λεωφορείου για τη μεταφορά των πιστών από την Ξάνθη.
Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, είναι αύριο, Μ. Σάββατο, (23 Απρ) στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ, όπου ο Ιερέας του Δ΄ΣΣ π. Νικόλαος, θα τελέσει την Λειτουργία της Αναστάσεως (20:30-21:30) με τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ και τους λοιπούς σε διατεταγμένη υπηρεσία στον ΕΧΙΝΟ.
Όσοι Πιστοί Προσέλθετε…
Υπτγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης
Πρόεδρος ΤΣ /ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ξάνθης
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου