Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

«Η Φτώχια και η Επισιτιστική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο – Σχέδια και Δράσεις»-Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Π.Ε Δράμας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Την Τετάρτη 13/3/2024 στις 6μ.μ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Π.Ε Δράμας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»-που χρηματοδοτούν 10 Κοινωφελείς Οργανισμοί, με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη-και ως επιχορηγούμενος φορέας με δωρεά από το Ίδρυμα «The Hellenic Initiative Canada», πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα, «Η Φτώχια και η Επισιτιστική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο – Σχέδια και Δράσεις», με ομιλήτρια  την κα. Σοφία Γεωργίου, Γεωπόνος, MS Οινολογίας-Αμπελουργίας Α.Π.Θ.

Κατά την ομιλία της η κα. Γεωργίου, παρουσίασε στοιχεία για την παγκόσμια φτώχια και ειδικότερα για την παιδική φτώχια, καθώς και την επισιτιστική ασφάλεια στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα, επισήμανε την αναγκαιότητα της Βιωσιμότητας του συστήματος τροφίμων, τονίζοντας ότι τα πρότυπα παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης θα πρέπει να λειτουργούν εντός πλανητικών ορίων, συμβάλλοντας στην προστασία και αποκατάσταση των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, στο τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκε Δωρεάν διανομή τροφίμων στα μέλη μας (ηλιέλαιο, ντοματάκι κονκασέ, ρύζι μπονέτ).


 Ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης" πραγματοποίησε δράσεις στοχεύοντας κυρίως στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, θεωρώντας ότι η αλλαγή στη διαχείριση των πρώτων υλών-τροφίμων καθώς και οι καταναλωτικές συνήθειες που ακολουθούμε ως σύγχρονοι καταναλωτές είναι τόσο αναγκαία όσο και επιβεβλημένη, επισημαίνοντας πως η αλλαγή αυτή θα επέλθει μόνο μέσα από την αναγνώριση της ατομικής ευθύνης που φέρουμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου