Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με την Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση είχε αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ, αποτελούμενη από τους: Δημήτρη Κοντό, Γιώργο Χαβάκη, Μαίρη Χελιουδάκη και Γιώτα Κεφαλά με τους γραμματείς της Λαϊκής Ενότητας -Ανυπότακτη Αριστερά , Μαριάνα Τσίχλη και Δημήτρη Στρατούλη.

Η αντιπροσωπεία μας αφού τους έδωσε τα συγχαρητήρια της για την εκλογή τους, τους ενημέρωσε για τις θέσεις και τα αιτήματα των τριτέκνων οικογενειών, για την ανάγκη στήριξης της οικογένειας, για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και τις πρωτοβουλίες της ΟΠΟΤΤΕ.

 

Οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την στήριξη τους στα αιτήματα των τριτέκνων επισημαίνοντας την ανάγκη αναγνώρισης της ιδιότητας των πολυτέκνων στους τριτέκνους, γιατί έτσι αντιμετωπίζεται το δημογραφικό. Αλλά είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων.

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης υπενθύμισε την πρόταση νόμου που με πρωτοβουλία του είχε κατατεθεί στη Βουλή για αναγνωρίσει στους τρίτεκνους της πολυτεκνικής ιδιότητας που... πέρασαν 10 χρόνια από τότε και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί από καμιά κυβέρνηση.  

 

 Επισημάναμε πως οι τρίτεκνοι το θυμούνται και το αναγνωρίζουν και απαιτούν από τις κυβερνήσεις -που όμως έχουν την επιλογή να μην ανταποκρίνονται -τις πολιτικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για:

- την αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας

-τη λήψη μέτρων για μείωση στις τιμές καυσίμων, ενέργειας, ειδών διατροφής, ενοικίων.

- Για στεγαστική πολιτική για τους εργαζόμενους και κυρίως για νέους ανθρώπους καθώς και τις μεγάλες οικογένειες, για εξασφάλιση φοιτητικής στέγης.

- για μείωση των κομίστρων στα Μέσα μαζικής μεταφοράς

- για συνυπολογισμό των κοινωνικών κριτηρίων στις προσλήψεις

- για κοινωνικές υποδομές, παιδικούς σταθμούς, υγεία και παιδεία.

 

Κοινή διαπίστωση των δύο αντιπροσωπειών πως ο συλλογικός αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Τίποτα δεν χαρίζεται!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου