Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

 Προς Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

 Κοινοποίηση: - Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη - Υφυπουργό Οικογενειακής Πολιτικής και Δημογραφικού κα Μαρία Συρεγγέλα

 ΘΕΜΑ: «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
όπως γνωρίζετε πολύ καλά, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες είναι κομβικής σημασίας παράγοντες, που αντιστέκονται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας και γι’ αυτό η προστασία των οικογενειών αυτών συνιστά κατά τις διατάξεις της παρ. 1 & 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος υποχρέωση του κράτους και η υποχρέωση αυτή κατοχυρώνει τις οικογένειες αυτές δικαίωμα ειδικής φροντίδα, στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου.
Όμως, Κύριε Υπουργέ, μετά λύπης και απογοήτευσης μας διαπιστώνουμε πως μια νέα αδικία σε βάρος των τριτέκνων οικογενειών και των παιδιών αυτών έρχεται να προστεθεί με την εξαίρεση των οικογενειών μας από το ποσοστό προσαύξησης (10%) για τις ειδικές περιπτώσεις που περιγράφονται στην παράγραφο 3.4 (ΑμεΑ, μονογονεϊκή ή πολύτεκνη οικογένεια), στο Προσχέδιο (https://ypen.gov.gr/fotovoltaika-sti-stegi/), όπως έχει δημοσιευτεί στον «’ΟΔΗΓΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ».
Η υπομονή και η αντοχή μας δοκιμάζονται. Δεν είναι δυνατόν οι τρίτεκνοι να αποκλείονται από μέτρα που στηρίζουν την οικογένεια.
Όλοι κρινόμαστε και θυμόμαστε.
Κύριε Υπουργέ, επιβάλλεται να αποκαταστήσετε άμεσα, όπως αρμόζει, την αδικία αυτή, πριν το συγκεκριμένο προσχέδιο γίνει νόμος του κράτους.
Ευελπιστούμε για την άμεση θετική ανταπόκριση σας στο εύλογο αίτημά μας.

Με εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου