Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΞ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης από την αρχή των πρόσφατων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωπικού του ΓΝΞ, στήριξε την προσπάθεια και μάλιστα συμμετείχε στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 27 Αυγούστου έξω από το ΓΝΞ. Επιπλέον μέλη του συμμετέχουν στην Συντονιστική Ομάδα η οποία πραγματοποιεί τις απαραίτητες επαφές με όλους τους αρμόδιους.
Περιμένοντας το πόρισμα-τελικό κείμενο της επιτροπής υπάρχει μια απόλυτη συμφωνία όλων μέχρι στιγμής ότι υπάρχουν κενές θέσεις γιατρών και μάλιστα σημαντικών ειδικοτήτων π.χ. αναισθησιολόγων, παθολόγων κτλ. Σύμφωνα με την διοίκηση του ΓΝΞ αυτή την στιγμή υπηρετούν 61 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ενώ το οργανόγραμμα του ΓΝΞ με το ΦΕΚ 3496/31-12-2012 Τεύχος Δεύτερο προβλέπονται συνολικά 97 θέσεις ιατρών. Επομένως υπάρχει ένα έλλειμα περίπου στο 1/3 που συνιστά ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό ειδικά όταν αφορά κρίσιμες ειδικότητες με άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες.
Κατανοούμε ότι υπάρχει έλλειψη ιατρών και ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο δελεαστικός ως εργοδότης για το σύνολο του ιατρικού κλάδου όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αφήνοντας μια κατάσταση να συνεχίσει να εξελίσσεται με τρόπο που είναι δυσμενής για εμάς και την υγεία μας, το πολυτιμότερο των αγαθών.
Επειδή το θέμα μας αφορά όλους, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους αλλά και κάθε έναν Ξανθιώτη ξεχωριστά να ενώσει την φωνή του και να συνεργαστεί μαζί μας με σκοπό την εύρεση λύσης στο πρόβλημα που είναι σε εξέλιξη. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την στελέχωση του ΓΝΞ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις σχετικές αποφάσεις και την νομοθεσία ακόμα και αν χρειαστούν επιπλέον νομοθετικά μέτρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου