Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Συνδιάσκεψη των Α΄/θμιων Συλλόγων τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

 


Δελτίο Τύπου
 
Στη Δράμα, το Σάββατο 6 Γενάρη 2024 στις 11.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε συνδιάσκεψη των Α΄/θμιων Συλλόγων τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου των διευρυμένων περιφερειακών συναντήσεων (απόφαση Δ.Σ.-Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), με σκοπό τη συμμετοχικότητα, την ανοιχτή συζήτηση, την ενημέρωση, την ενδυνάμωση των περιφερειακών συλλόγων, την ανταλλαγή απόψεων, τη συζήτηση προτάσεων, την ανάδειξη τοπικών ζητημάτων που αφορούν στις τρίτεκνες οικογένειες.
Κατά την έναρξή της συνδιάσκεψης, η πρόεδρος του οικοδεσπότη Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Δράμας, κα. Παναγιώτα Κεφαλά, απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για την ενεργή παρουσίας τους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το «Δημογραφικό» στην Ελλάδα αποτελεί από σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα πολιτειακά μέτρα για την επίλυσή του. Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους των Συλλόγων, αναλυτικά:
κα. Μαρία Κακούλογλου-Πρόεδρος συλ. Κομοτηνής,
κο. Χρήστο Γιαννιό-Μέλος συλ. Ξάνθης,
κο. Ιωακείμ Παπουτσή-Πρόεδρος συλ. Καβάλας,
κο. Νίκο Παπανίκο-Πρόεδρος συλ. Σερρών,
κο. Στέλιο Τσούλια-Πρόεδρος συλ. Θεσσαλονίκης & Μέλος Δ.Σ. ΟΠΟΤΤΕ
κα. Πηνελόπη Καραγιάννη-Πρόεδρος συλ. Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, & Μέλος Δ.Σ. ΟΠΟΤΤΕ
κα. Μαρία Μανιουρά-Πρόεδρος συλ. Κιλκίς, και τέλος,
κα. Ζωή Κοϊδου-Πρόεδρος συλ. Κατερίνης & Β ΄Αντιπρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ.
Επιπλέον, έστειλε χαιρετισμό ο κος. Κώστας Μιχαλίτσης-Πρόεδρος συλ. Αλεξανδρούπολης. Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μέλη των Δ.Σ. Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Θες/νίκης.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν αναλυτικά τις τοπικές μειώσεις προς τις Τριτέκνες Οικογένειες αναφορικά με τα Δημοτικά Τέλη, Τιμολόγια Ύδρευσης, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Εμπορικούς Συλλόγους, Πανελλαδικές αλυσίδες Super Market, Υπεραστικά & Αστικά ΚΤΕΛ, κ.α. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στις δράσεις που ανέπτυξαν σε τοπικό επίπεδο, ενδεικτικά: Βραβεύσεις εισαχθέντων στην Γ΄/θμια εκπαίδευση, διανομές προϊόντων, παράδοση αναπηρικών αμαξιδίων δια μέσω της Ανακύκλωσης καπακιών, κ.α. . Αξίζει να επισημανθεί η χρηματική επιχορήγηση που έλαβε ο Σύλλογος Τριτέκνων Δράμας, από το Ίδρυμα «The Hellenic Initiative Canada” του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που Χρηματοδοτούν 10 Κοινωφελείς Οργανισμοί με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Τέλος, κα. Ζωή Κοϊδου και Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), ενημέρωσε για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας: Συμμετοχή στην Επιτροπή Περιφερειών του ελληνικού Κοινοβουλίου για το «Δημογραφικό»,
Συναντήσεις με Υφυπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σ. Ζαχαράκη. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου